Het is een plek waar iedere bewoner zichzelf kan zijn en betrokken en geaccepteerd voelt

Anouk en Pim

Hallo Allemaal,

Wij zijn Pim Meens en Anouk van Mulekom. Samen met ons samengesteld gezin leven, wonen en werken wij op de locatie Het Andere Wonen De Baandert in Sittard.

Wij hebben beide verschillende achtergronden qua werkgebied maar wel allebei het zelfde raakvlak: de zorg. Pim heeft een bedrijfskundige achtergrond, tot voor kort werkte hij in een GGZ-organisatie en adviseerde hij het MT en de Raad van Bestuur over inkoop-gerelateerde zaken. Anouk is een HBO verpleegkundige, die in verschillende takken van de gezondheidszorg heeft gewerkt en verschillende projecten heeft gedaan, waaronder ook teamontwikkeling. Wat ons beide opviel was dat de zorg momenteel vastzit in bepaalde structuren en systemen die moeilijk te doorbreken zijn. Beide hebben wij dezelfde gedachte “het kan anders!”

Wij vinden kwaliteit van leven en welzijn erg belangrijk.  Zeker als het gaat om kwetsbare ouderen. Dit doen we natuurlijk niet alleen, maar samen met ons enthousiaste en betrokken team die de juiste zorg, persoonlijke aandacht en begeleiding aan de bewoners geven. 

Het is voor ons team belangrijk een goede balans te ervaren tussen werk en privé. Die balans ziet er voor iedereen anders uit en kan per levensfase verschillen. Door hier extra aandacht aan te geven, zorgen we er samen voor dat we beter presteren, ons gezonder voelen en meer voldoening halen uit ons werk. Dit komt de kwaliteit van leven en het welzijn van de bewoners zeker ten goede.

Iedere bewoner geniet er persoonlijke vrijheid en naar behoefte een beschermde omgeving. Het is een ontmoetingsplek waar aandacht is voor iedereen en waar zelfstandigheid wordt gestimuleerd. Het is een plek waar iedere bewoner zichzelf kan zijn en zich betrokken en geaccepteerd voelt. De bewoners voelen zich als groep thuis met elkaar.

“De bewoners voelen zich als groep thuis met elkaar.”
Wilt u meer weten over ons?
Stuur ons uw vraag.
Stel hier uw vraag
Wilt u meer  weten over Het Andere Wonen De Baandert?
Dan kunt u hier onze folder downloaden.
Download onze brochure