Deeltijd Wonen

Deeltijd Wonen

Deeltijd wonen bij Het Andere Wonen De Baandert is een combinatie thuiszorg en deelnemen aan een kleinschalige groep dagbeleving.

We worden steeds ouder en willen zo lang mogelijk zelfstandig wonen, door de juiste zorg thuis te geven en de familie de ontzorgen door dagbeleving zorgt Het Andere Wonen De Baandert ervoor dat u langer thuis kunt blijven wonen.

Thuiszorg

In de wijk rondom Het Andere Wonen De Baandert in Sittard, verzorgt ons thuiszorgteam de zorg thuis. We hebben 1 thuiszorgteam van 10 medewerkers. Ook dit is kleinschalig, zodat u altijd een bekend gezicht ziet.

De stap om echt in een van de volwaardig appartement van Het Andere Wonen te gaan wonen is vaak groot. Door eerst thuiszorg en misschien in combinatie met maatwerk dagbeleving kunnen we de drempel verlagen.

Voor de thuiszorg kijken we naar wat er nodig is. We starten de verzorging thuis. Ook deze zal altijd afgestemd zijn op uw wensen.

“Dit is zorg met een gouden randje”

Dagbeleving

U kunt gebruikmaken van deeltijd wonen als u een WLZ-indicatie 4, 5, of 6, heeft. We bieden dan dagbeleving op maat. Dit kan een dagdeel zijn of een hele dag, rekening houdend met u behoefte. Doordat we met een klein team werken, komt een van onze medewerkers in de ochtend thuis de verzorging doen en neemt u mee naar onze locatie aan de Henri Weltersstraat in Sittard. U hoeft niet te wachten of klaar te zijn voor “het busje”.

We hebben binnen Het Andere Wonen De Baandert verschillende clubjes. U kunt hierbij denken aan een kookclub, zangkoor, wellness club, creatieve club. Tijdens een kennismakingsgesprek horen we graag van u waar uw interesses liggen.

U ervaart zo al de sfeer binnen Het Andere Wonen de Baandert. Door de kleinschaligheid ontstaan er mooie sociale contacten.  Samen eten hoor hier ook bij. Tijdens uw dag in de Baandert kunt u gebruik maken van onze maaltijden. Zowel in de ochtend, middag als avond. In de avond wordt u weer thuisgebracht door een medewerker, die u indien nodig de avondzorg nog verleend.

Verhaal Mia

Onze moeder is gediagnosticeerd met dementie. Na een ziekenhuisopname kwam Het Andere Wonen de Baandert op ons pad. Onze moeder wil absoluut geen afstand doen van haar huis. Het Andere Wonen luisterde goed naar de wensen van ons en de wensen van onze moeder. Alle wensen zijn in vervulling gegaan, deeltijd wonen was voor mijn moeder de perfectie optie! Mijn moeder kan met haar ZZP 5 indicatie 5 dagen naar de locatie gaan, wordt in de ochtend verzorgd, en wordt dan meegenomen door de medewerker naar de locatie, hier krijgt ze minimaal 2 maaltijden aangeboden en soms zelfs nog een ontbijt, er worden zoveel leuke activiteiten organiseert, mijn moeder heeft het er iedere dag over hoe fijn ze het er heeft! Het is fijn dat ze er tot 20.00 in de avond kan blijven, zo hoeft ze ook niet alleen thuis te zitten in de avonden. In de avond wordt ze weer naar huis gebracht en verzorgd voor de nacht. Allemaal door 1 team! Op deze manier de zorg organiseren rondom mijn moeder heeft veel voordelen, communicatielijnen zijn kort, waardoor er veel efficiënter en oplossingsgericht zorg kan worden geleverd, het bespaart ons een hoop georganiseer en geregel tussen verschillende partijen. Niet alleen onze moeder is dolgelukkig met deze optie, maar ook wij als kinderen worden ontzettend ontlast door deze mogelijkheid!

Dit is zorg met een gouden randje!

“Zo wennen de mensen alvast aan de sfeer en het ritme van Het Andere Wonen de Baandert.”

Logeerkamer

Naast wonen, thuiszorg en dagbeleving biedt Het Andere Wonen de Baandert ook logeeropvang voor mensen die tijdelijk niet thuis kunnen verblijven of ter ontlasting van de mantelzorger.

De logeerfunctie kan in een avond dagdeel, een heel etmaal of enkele dagen/weken. Er staat een team klaar die de voorbehouden handelingen kan uitvoeren als dat nodig is. Logeren is inclusief begeleiding, deelname activiteiten, maaltijden, drinken, tussendoortjes, 24-uurs toezicht en alarmopvolging. Logeren gebeurt op basis van WLZ PGB.

Heeft u een vraag over
Het Andere Wonen De Baandert?
Stel hier uw vraag
Wilt u meer  weten over Het Andere Wonen De Baandert?
Dan kunt u hier onze folder downloaden.
Download onze brochure